Calculi renali? Tratamentul naturist definitiv

Calculii renali, cunoscuți și sub numele de pietre la rinichi, sunt depozite solide formate în rinichi din minerale și săruri. Aceste pietre pot provoca dureri intense în zona lombară, dificultăți în urinare și alte simptome neplăcute. În timp ce tratamentele medicale pot fi eficiente în gestionarea acestor simptome, unele persoane aleg să exploreze opțiuni naturiste pentru a trata calculii renali și pentru a preveni recurențele. În acest articol, vom explora mai multe despre calculii renali, simptomele lor, opțiunile de tratament naturist și măsurile de prevenire.

Ce sunt calculii renali?

Calculii renali sunt depozite solide care se formează în rinichi sau în tractul urinar. Acestea sunt compuse din minerale și săruri precum oxalatul de calciu, fosfatul de calciu, acidul uric sau cistina. Calculii renali variază în dimensiuni și pot provoca simptome severe atunci când se mișcă prin tractul urinar.

Simptomele calculilor renali

Simptomele calculilor renali pot include:

 • Dureri intense în zona lombară: Durerea poate fi resimțită în partea inferioară a spatelui sau în flancul abdomenului și poate iradia către abdomen sau organele genitale.
 • Dificultăți în urinare: Includând senzația de arsură sau durere la urinare, urinare frecventă sau urgență crescută.
 • Hematurie: Prezența sângelui în urină poate indica prezența calculilor renali.
 • Nausee și vărsături: Unele persoane pot experimenta greață și vărsături în timpul atacurilor de piatră la rinichi.

Tratamentul naturist pentru calculii renali

Există mai multe opțiuni naturiste care pot ajuta la tratarea și prevenirea calculilor renali. Acestea includ:

 1. Hidratarea adecvată: Consumul unei cantități suficiente de apă poate ajuta la diluarea urinei și la prevenirea formării de noi pietre.
 2. Dieta echilibrată: Reducerea consumului de alimente bogate în oxalat, precum spanacul, sfecla roșie sau ciocolata, poate reduce riscul de formare a calculilor renali.
 3. Suplimente alimentare: Anumite suplimente, cum ar fi citratul de potasiu sau vitamina B6, pot ajuta la prevenirea formării de pietre la rinichi.
 4. Plante medicinale: Unele plante medicinale, cum ar fi păpădia, urzica sau pătrunjelul, au proprietăți diuretice și pot ajuta la eliminarea toxinelor din organism și la prevenirea formării de pietre.
 5. Acupunctura și masaj: Tehnici de medicină tradițională chineză, cum ar fi acupunctura sau masajul terapeutic, pot ajuta la reducerea durerii și la relaxarea mușchilor afectați de calculii renali.

Măsuri de prevenire a calculilor renali

Pentru a preveni formarea de noi pietre la rinichi și recurențele, urmează aceste măsuri:

 • Hidratare adecvată: Consumă cel puțin 2-3 litri de apă pe zi pentru a menține o urină diluată.
 • Menține o dietă sănătoasă: Limitează consumul de sare și alimente bogate în oxalat și consumă o dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și fibre.
 • Evită excesul de proteine: Consumul excesiv de proteine poate crește nivelul de acid uric din organism și poate favoriza formarea de pietre la rinichi.
 • Monitorizează nivelurile de calciu: În consultație cu medicul tău, monitorizează nivelurile de calciu din organism și iau în considerare suplimente alimentare pentru menținerea acestora în limite normale.

Concluzie

Tratamentul naturist pentru calculii renali poate fi eficient în reducerea simptomelor și prevenirea recurențelor. Cu toate acestea, este important să consulți întotdeauna un medic sau un specialist înainte de a începe orice nouă rutină de tratament sau de suplimente, pentru a te asigura că sunt potrivite pentru condiția ta specifică și că nu vor agrava problemele existente. Încearcă aceste măsuri de prevenire și tratament și consultă un medic pentru recomandări personalizate și îngrijire adecvată.

Redacția

RoKoL este un portal web cu informații utile din toate domeniile de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *