Angajații „bumerang”: Beneficii și riscuri

În mediul profesional din ziua de azi, fenomenul angajaților „bumerang” devine tot mai comun. Acești angajați sunt cei care, după ce părăsesc o companie, decid să se întoarcă și să lucreze din nou pentru aceeași organizație într-un moment ulterior. În acest articol, vom explora beneficiile și riscurile asociate cu reangajarea angajaților „bumerang” și de ce acest fenomen devine tot mai relevant în lumea profesională.

Beneficiile Angajaților „Bumerang”

  1. Cunoaștere a Organizației: Angajații care se întorc în companie au deja cunoștințe solide despre cultura organizațională, procese și modul de lucru. Acest lucru poate duce la o reintegrare mai ușoară și la o productivitate crescută.
  2. Experiență Externă: Pe parcursul timpului petrecut în alte companii, angajații „bumerang” pot aduce cu ei experiențe și cunoștințe noi, care pot adăuga valoare organizației la întoarcerea lor.
  3. Rețea de Contacte: Angajații care lucrează în mai multe locuri pot dezvolta o rețea extinsă de contacte profesionale, care poate fi benefică pentru companie în termeni de relații și oportunități de afaceri.
  4. Stabilitate: Reangajarea angajaților „bumerang” poate contribui la menținerea unei stabilități în organizație, deoarece aceștia cunosc deja cultura și valorile companiei.

Riscurile Angajaților „Bumerang”

  1. Rezistență la Schimbare: Angajații care se întorc în companie pot fi reticenți să accepte schimbările sau să adere la noi directive, deoarece sunt obișnuiți cu modul vechi de lucru.
  2. Impactul Moral: Alți angajați pot percepe reangajarea angajaților „bumerang” ca fiind nedreaptă sau ca un favoritism, ceea ce poate afecta moralul și motivația lor.
  3. Riscul de Stagnare: Dacă angajații „bumerang” nu aduc cu ei experiențe noi sau nu se dezvoltă profesional în timpul absenței lor, aceștia pot stagna în carieră.

Cum Să Gestionați Reangajarea Angajaților „Bumerang”

  1. Comunicare Deschisă: Comunicați cu angajații existenți cu privire la motivele reangajării și asigurați-vă că înțeleg beneficiile aduse de aceștia.
  2. Reevaluați Performanța: Evaluarea performanței angajaților „bumerang” este esențială pentru a se asigura că îndeplinesc cerințele actuale ale organizației.
  3. Promovați Diversitatea: Asigurați-vă că reangajarea angajaților „bumerang” nu exclude alte opțiuni de recrutare și promovați diversitatea în organizație.

Concluzie

Reangajarea angajaților „bumerang” poate avea beneficii semnificative, dar și riscuri potențiale. Prin gestionarea cu atenție a acestui proces și prin promovarea unei culturi organizaționale deschise și echitabile, companiile pot profita de experiența și cunoștințele valoroase aduse de acești angajați în timpul celei de-a doua perioade de angajare.

Redacția

RoKoL este un portal web cu informații utile din toate domeniile de interes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *